'Αννα Αννούλα
ΚΕΙΚ με συνταγή Φαρίνα Γιώτης !!!!
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
250γρ βούτυρο η μαργαρίνη,
440γρ ζάχαρη,
4-5 αυγά ,
260 γρ γάλα ,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι η βανίλια ,
1 σακούλα φαρίνα αλεύρι κοσκινισμένο
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά μετά ένα ένα τα αυγά , ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το γάλα ξύσμα ανακατεύοντας ελαφρά.
Στο τέλος εγώ έβαλα τρούφα και μια χούφτα μουλιασμένα στο νερό και αλευρωμένα σταφίδες. Ψήνουμε 170° περίπου 45-55 λεπτά !!!
Όταν κρύωσε από πάνω έβαλα λίγη σιρόπι καραμέλα Γιώτης αυτό με το μπουκαλάκι που βάζουμε πάνω στα παγωτά !!!!!
Συνταγή από κ.'Αννα ΑννούλαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ