Είναι ίσως το πιο γνωστό γλυκό της Αιτωλίας. Μιλάμε φυσικά για την παραδοσιακή ρεβανί (ριβανί) η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πανηγυριών και των γιορτών μας!
Για εσάς που δεν έχετε δοκιμάσει σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Ακολουθήστε βήμα βήμα την συνταγή και να είστε σίγουροι για το γευστικό αποτέλεσμα.
ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ!
2 ποτηρια νερου λαδι
4 ποτηρια νερου νερο
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι λεμονι
1 κιλο ζαχαρη
3 βανιλιες ξυσμα απο 1 λεμονι και 1 πορτοκ.
Μισο κιλο σιμιγδαλι χοντρο
Μισο κιλο σιμιγδαλι ψιλο
2κ σ αλευρι.
Βαζουμε τα πρωτα 5 υλικα σε μια μεγαλη κατσαρολα να βρασουν.
Ανακατευουμε σε μια λεκανη το σιμιγδαλι και το αλευρι..
Μολις παρει βραση ριχνουμε βροχηδον το σιμιγδαλι ανακατευοντας με ξυλινη κουταλα.
Συνεχιζουμε το ανακατεμα μεχρι να ξεκολαει απο τη κουταλα το μιγμα.
Το ριχνουμε σε λαδωμενο ταψι νο 36 το καλοστρωνουμε και το κοβουμε κοματια.
Βαζουμε απο 1 αμυγδ. και 1 μοσχοκαρφι και ψηνουμε σε 220 β 1 ωρα.
Οταν κρυβσει ριχνουμε αν θελουμε ζαχαρη και κανελα..
Συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!