Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Κοτόπουλο κοκκινιστό με ατζέμ πιλάφι!!!!


'Αννα Αννούλα‎

Κοτόπουλο κοκκινιστό με ατζέμ πιλάφι!!!!


Βάζω 50γρ βούτυρο και μισό φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο,1 μικρό τριμμένο κρεμμύδι,τα σοτάρω και βγάζω σε πιάτο.
Mετά στο ίδιο λάδι ρίχνω 1 φλιτζάνι φιδέ και τσιγαρίζω να πάρει καφέ χρώμα μετά ρίχνω το ρύζι να πάρει χρυσό χρώμα- 2 φλiτζάνια ρύζι για πιλάφι, ανακατεύω συχνά ,προσθέτω το νερό για ένα φλιτζάνι ρύζι 2 φλυτζάνια νερό (έβαλα 4φλ. νερό) να γίνει σπυρωτό, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, τά σοταρισμένα κρεμμύδια και το αφήνω μέχρι να πιει όλο το νερό.
Το κατεβάζω από την φωτιά, βάζω σε φόρμα κέικ, το σκεπάζω με μια πετσέτα κουζίνας και το καπάκι από πάνω για να τραβήξει την υγρασία .
Σερβίρω σε πιατέλα,το γυρίζω ανάποδα και στην μέση το γεμίζω με το κοκκινιστό κοτόπουλο!!!

Συνταγή από κ.'Αννα Αννούλα‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ