Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο !!! Παραδοσιακό αγαπημένο φαγητό !!!
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τα κολοκυθάκια:
10 μέτρια κολοκυθάκια
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
100 γρ. ρύζι γλασέ
1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
¼ του μάτσου άνηθο, ψιλοκομμένο
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 μέτρια ντομάτα, τριμμένη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 λίτρα ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση για τα κολοκυθάκια:
Παίρνουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες του.
Με έναν εκπυρηνωτή αφαιρούμε τη σάρκα και τη μεταφέρουμε στο multi.
Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Πολτοποιούμε τη σάρκα των κολοκυθιών και στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε στο μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κύμινο, τον άνηθο, τα φύλλα δυόσμου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
Φοράμε γάντια μίας χρήσης και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα του κιμά σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι τα ¾.
Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, αδειάζουμε μέσα το ζωμό και το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε ένα πιάτο μέσα στην κατσαρόλα ανάποδα πάνω από τα κολοκυθάκια και μισομαγειρεύομαι για 45-50 λεπτά περίπου.
Μόλις βράσουν, αφαιρούμε το πιάτο από την κατσαρόλα προσεκτικά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Εκτέλεση για το αυγολέμονο:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους, το κορν φλάουερ και με ένα σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα με τα κολοκύθια με μία κουτάλα και το αδειάζουμε στο μπολ με τους κρόκους.
Συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία 2 φορές.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, συνεχίζουμε το χτύπημα και αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα.
Κουνάμε την κατσαρόλα προσεκτικά ώστε να πάει το αυγολέμονο παντού και μισομαγειρεύομαι για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει το αυγολέμονο.
Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια ζεστά.
Συνταγή από http://www.fiftififti.eu/