Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Πιτσάκια σπέσιαλ!!!!




Artemis Stamatis

Πιτσάκια σπέσιαλ!!!!
Ημέρα πίτσας  για όλα τα γούστα νηστίσιμες και κανονικές!!!!Κοπιάστε φίλοι μου ❤❤

Υλικά για το ζυμάρι
900 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια νερό χλιαρό (όχι καυτό θα κάψετε την μαγιά)
2,5 φακελάκια μαγιά
1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1,5 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
Λίγο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπα ελαιόλαδο

Υλικά για την γέμιση
Κέτσαπ
Αλάτι ,πιπέρι ,ρίγανη
Γκούντα η ενταμ τριμμένο
Τσένταρ τριμμένο
Ζαμπόν, μπέικον
Μανιτάρια
Πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

Για την νηστίσιμη
Κέτσαπ
Τυρί νηστίσιμο
Ντομάτα ,κρεμμύδι, πιπεριά, ελιές, μανιτάρια
Ρίγανη
Και λίγο λαδάκι από πάνω



Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε παραπάνω από το μισό αλεύρι κάνουμε μια λακκούβα στην μέση από την μια μεριά βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και από την άλλη την ζάχαρη και την μαγιά , στην λακκούβα το λάδι και το νερό , βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας και ξεκινάμε το ζύμωμα και ταυτόχρονα ριχνουμε το αλεύρι μας σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια ( μπορεί να μας πάρει λίγο παραπάνω αλεύρι, επίσης θα χρειαστούμε λίγο και όταν θα το ανοίξουμε το ζυμάρι μας).
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκούραστη και να γίνει το διπλό..
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι,το βάζουμε στο ταψί.
Τα υλικά που θα βάλουμε είναι καθαρά θέμα γούστου.


Βάζουμε στο ζυμάρι μας κέτσαπ και με ένα κουτάλι απλώνουμε να πάει παντού, μετά ριχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, γκούντα η ένταμ τριμμένο, φέτες ζαμπόν η μπέικον, λίγο τυράκι, μανιτάρια, γκούντα και τσένταρ και τέλος πιπεριά..
Αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να ζεστάνει ο φούρνος στον αέρα στους 180 και τοποθετούμε το ταψί μας για περίπου 25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Καλή μας απόλαυση...Καλή Επιτυχία!!!!!