Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο (Μπατζίνα)!!!


Κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο (Μπατζίνα)!!!

Λαχταριστή, γρήγορη και πεντανόστιμη.. Θα την λατρέψει όποιος την δοκιμάσει...!!!!

Υλικά

800γρ κολοκύθι καθαρισμένο και τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
300γρ. + 100γρ. φέτα
Λίγο άνηθο
4 αβγά
100γρ. ελαιόλαδο
200γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80γρ. βούτυρο λιωμένο
λίγο σιμιγδάλι ότι έχετε (για το πασπάλισμα του ταψιού)
Σουσάμι( προαιρετικά )
Αλάτι- πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ το τριμμένο καλοκύθι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τα 300γρ. φέτα τριμμένη με τα χέρια μας, το μπέικιν και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι , λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε με το χέρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένας χυλός....
Ρίχνουμε στο ταψί της κουζίνας το μισό λιωμένο βούτυρο, το απλώνουμε σε όλο τον πάτο, και πασπασαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι ....
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα από το μπολ μας.
Αφού απλώσουμε το μείγμα στο ταψί, τρίβουμε από πάνω με τα χέρια μας τα υπόλοιπα 100γρ. φέτας
Τελειώνουμε ραντίζοντας με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ελάχιστο ακόμη ελαιόλαδο (αν θέλετε πασπαλίζετε με σουσάμι) ...
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα... Η ΠΙΤΑ ΓΙΝΕΤΕ ΛΕΠΤΗ...
Καλή επιτυχία!!!!

Συνταγή από κ. Artemis Stamatis-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!