Παραδοσιακό αγαπημένο γλυκό τα τουλουμπάκια ...δαγκώνεις και ρέει το σιροπάκι στο στόμα..η απόλυτη απόλαυση !!!!
Για το σιρόπι
400 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1 στικ κανέλα
2 κ.σ. μέλι
Για τα τουλουμπάκια
320 γρ. νερό
10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. σπορέλαιο
250 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 αβγά, μεσαία
600 γρ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό από το λεμόνι, την κανέλα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το μέλι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τα τουλουμπάκια
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το σπορέλαιο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η ζύμη και χάσει την υγρασία της.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε σε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για να κρυώσει.
Βάζουμε ένα ένα τα αυγά και αφήνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι 13mm.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει καλά.
Κόβουμε τουλουμπάκια 4-5 εκ. και βάζουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με μία τρυπητή κουτάλα.
Μεταφέρουμε αμέσως στο σιρόπι για 15-20 δευτερόλεπτα και βάζουμε σε σουρωτήρι.
Συνταγή Ακης Πετρετζικης ... Φωτογραφία Tzeni Tsanaktsidou -AΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Για το σιρόπι
400 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1 στικ κανέλα
2 κ.σ. μέλι
Για τα τουλουμπάκια
320 γρ. νερό
10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. σπορέλαιο
250 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 αβγά, μεσαία
600 γρ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό από το λεμόνι, την κανέλα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το μέλι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τα τουλουμπάκια
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το σπορέλαιο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η ζύμη και χάσει την υγρασία της.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε σε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για να κρυώσει.
Βάζουμε ένα ένα τα αυγά και αφήνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι 13mm.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει καλά.
Κόβουμε τουλουμπάκια 4-5 εκ. και βάζουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με μία τρυπητή κουτάλα.
Μεταφέρουμε αμέσως στο σιρόπι για 15-20 δευτερόλεπτα και βάζουμε σε σουρωτήρι.
Συνταγή Ακης Πετρετζικης ... Φωτογραφία Tzeni Tsanaktsidou -AΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!