Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Σπανακόρυζο και μπιφτέκια !!!


Πεντανόστιμα και τα δύο .. Φτιάξτε τα μπιφτέκια ακριβώς έτσι και θα τα ευχαριστηθούνε ολοι !!!

Σπανακόρυζο .
Βάζουμε στην κατσαρόλα λαδάκι μαζί με 5 κομμένα σε ροδέλες φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το σπανάκι το οποίο έχουμε καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά και στραγγίξει.
Το αφήνουμε να κάστει να μαλακώσει και προσθέτουμε --εγώ βάζω - 1 ντοματούλα ψιλοκομμένη ..
Το γυρνάμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και λίγο κουρκουμά .
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τον άνηθω ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό και μόλις δούμε και πάρει βράσει προσθέτουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι και μαγειρεύουμε μέχρι να μελώσει η σαλτσούλα του η οποία πρέπει να μείνει λίγη και να μαγειρευτεί το ρύζι ...Σερβίρουμε με λεμονάκι και φέτα .


Μπιφτέκια --Φτιάξτε τα έτσι και θα με θυμηθείτε ..!!!

Σε ένα μπολ έβαλα 500 γραμ κιμά -1 αυγό-λίγο μηλόξιδο 3κουτ.σούπας-μερικά φυλαράκια δυόσμου φρέσκου ψιλοκομμένα--6 με 7 κουταλιές τις σούπας νιφάδες βρώμης κουάκερ-1κοφτό κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ-1 μικρή τριμμένη πατάτα στον τρίφτη στο ψιλό μέρος την τρίβουμε - 1 ντομάτα τριμμένη στο ψιλό μέρος του τρίφτη -1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη -αλάτι-πιπέρι .

Ολα αυτά  τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αν έχουμε χρόνο τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο να τραβήξουν τις μυρωδιές των υλικών .
Τα πλάθουμε σε μπιφτέκια .
Στρώνω λαδόκολλα στο ταψί το περνάω με λάδι και ακουμπώ επάνω τα μπιφτέκια .
Ψήνω σε ψηστιέρα ,η στον φούρνο 180 αέρα ,ή στο ρομποτάκι που τα έψησα εγώ .Είναι απίθανα !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .