Σάμαλι μυρωδάτο σαν του παλιου καλού καιρού που είμασταν παιδιά ..μαζί με παγωτό το καλοκαιράκι ...υπέροχο !!!!
Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος ή πρόβειο πετώντας την πέτσα
2 ίδια κεσεδάκια γιαουρτιού ζάχαρη
1 κεσεδάκι νερό
2 βανίλιες
Χυμό μισού λεμονιού μαζί με 1 κουτ γλυκού σόδα
500 γραμ σιμιγδάλι χοντρό
1 κουταλ΄γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Σιρόπι
3 κεσεδάκια νερό
3 κεσεδάκια ζάχαρη
1 λεμονόκουπα
2 κουταλιές της σούπας υποβρύχιο με άρωμα μαστίχας
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ
Βράσιμο 5 λεπτά
Εκτέλεση
Με την σειρά που αναγράφονται τα υλικάτα ρίχνουμε σε ένα μπολ αναμιγνύοντας με σύρμα για 2 με 3 λεπτά.
Πρώτα βάζουμε τα γιαούρτια με την ζάχαρη και μετά τα υπόλοιπα ..τελευταίο το σιμιγδάλι .
Τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ψωμί νούμερο 32 με 34.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά --θα το δούμε από το χρώμα .
Μόλις ψηθεί σιροπιάζουμε καυτό το σάμαλι χλιαρό το σιρόπι !!!
Συνταγή φωτογραφία από κ. Pitsa Pronoitou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!