Oτι και να σας πω θα είναι λίγο !!!! Μαζί με παγωμένη μπυρίτσα εξαφανίστηκαν στο λεπτό !!!! Υπέροχοι πανεύκολοι πατατοκεφτέδες !!!!
Υλικά
4 πατάτες μεγάλες βγαίνουν περίπου 23 κομμάτια
1 αυγό
1 κούπα τσαγιού τυρί τριμμένο -έβαλα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας-
7 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 με 7 φυλλαράκια φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο - εάν δεν έχετε βάλτε ξερό 1 κουτ σούπας
αλάτι -πιπέρι
λίγο κουρκουμά
Ελαιόλαδο η κάποιο πιο ελαφρύ λάδι --εγώ με ελαιόλαδο τηγάνισα
Πανάρισμα
2 αυγά χτυπημένα σε ένα μπολ
1 και 1/2 κούπα τσαγιού αλεύρι
1και 1/2 γαλέτα -φρυγανιά τριμμένη .
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες .
Τις αφήνουμε να κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις πατάμε ή με το ειδικό εργαλείο ή με πιρούνι να λιώσουν καλά .
Προσθέτουμε μέσα το αυγό τον μαιντανό τον δυόσμο το αλατοπίπερο τον κουρκουμά το αλατοπίπερο το τυρί και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι .
Το αφήνουμε αν έχουμε χρόνο λίγο στο ψυγείο ...εγώ τα έπλασα αμέσως -
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες τις οποίες τις κάνουμε στρογγυλές και τις πατάμε με την παλάμη μας ελαφρώς .
Πλάθουμε ολο το μείγμα οπως το βλέπετε στην φωτογραφία με ολα τα υλικά για το πανάρισμα κοντά.
Βάζω το λάδι να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας και αλευρώνω μετά βουτάω στο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά .Τα ετοιμάζω όλα και αρχίζω να τηγανίζω βάζοντάς τα στο τηγάνι λίγο αραιά για να μπορώ με 2 πιρούνια να τα γυρίζω .
Θέλουν περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά θα τα δείτε να χρυσαφίσουν .
Δεν τα γυρνάμα αν δεν ψηθεί η κάτω πλευρά να μην χαλάσουμε το σχήμα .
Στην δεύτερη τηγανιά εγώ σούρωσα το λάδι και ξανατηγάνησα προσθέτοντας λίγο ακόμα.
Οταν τους έβγαζα τους τηγανισμένους για λίγο τους ακούμπησα σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας !
Γίνονται καταπληκτικοί και είναι και πάρα πολύ νόστιμοι και εύκολοι !!!!!
Εκτέλαση φωτογραφίες από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πατήστε και μπείτε στην σελίδα μου να βλέπετε όλες τις συνταγές ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
4 πατάτες μεγάλες βγαίνουν περίπου 23 κομμάτια
1 αυγό
1 κούπα τσαγιού τυρί τριμμένο -έβαλα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας-
7 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 με 7 φυλλαράκια φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο - εάν δεν έχετε βάλτε ξερό 1 κουτ σούπας
αλάτι -πιπέρι
λίγο κουρκουμά
Ελαιόλαδο η κάποιο πιο ελαφρύ λάδι --εγώ με ελαιόλαδο τηγάνισα
Πανάρισμα
2 αυγά χτυπημένα σε ένα μπολ
1 και 1/2 κούπα τσαγιού αλεύρι
1και 1/2 γαλέτα -φρυγανιά τριμμένη .
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες .
Τις αφήνουμε να κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις πατάμε ή με το ειδικό εργαλείο ή με πιρούνι να λιώσουν καλά .
Προσθέτουμε μέσα το αυγό τον μαιντανό τον δυόσμο το αλατοπίπερο τον κουρκουμά το αλατοπίπερο το τυρί και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι .
Το αφήνουμε αν έχουμε χρόνο λίγο στο ψυγείο ...εγώ τα έπλασα αμέσως -
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες τις οποίες τις κάνουμε στρογγυλές και τις πατάμε με την παλάμη μας ελαφρώς .
Πλάθουμε ολο το μείγμα οπως το βλέπετε στην φωτογραφία με ολα τα υλικά για το πανάρισμα κοντά.
Βάζω το λάδι να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας και αλευρώνω μετά βουτάω στο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά .Τα ετοιμάζω όλα και αρχίζω να τηγανίζω βάζοντάς τα στο τηγάνι λίγο αραιά για να μπορώ με 2 πιρούνια να τα γυρίζω .
Θέλουν περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά θα τα δείτε να χρυσαφίσουν .
Δεν τα γυρνάμα αν δεν ψηθεί η κάτω πλευρά να μην χαλάσουμε το σχήμα .
Στην δεύτερη τηγανιά εγώ σούρωσα το λάδι και ξανατηγάνησα προσθέτοντας λίγο ακόμα.
Οταν τους έβγαζα τους τηγανισμένους για λίγο τους ακούμπησα σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας !
Γίνονται καταπληκτικοί και είναι και πάρα πολύ νόστιμοι και εύκολοι !!!!!
Εκτέλαση φωτογραφίες από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πατήστε και μπείτε στην σελίδα μου να βλέπετε όλες τις συνταγές ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






