Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Χαλβάς Φαρσάλων !!!


Χαλβάς Φαρσάλων ή ο χαλβάς των πανηγυριών για το απογευματινό μας καφεδάκι!!!

Υλικά
3/4 φλ. αραβοσιτέλαιο η ηλιέλαιο(και λίγο λιγότερο)
2 φλ. νισεστε
3 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
6-7 κ.σ ζάχαρη για το καραμέλωμα στην επιφάνεια
1/2 φλ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα
Κανέλα για πασπαλισμα

Εκτέλεση
Διαλύω το νισεστε μέσα στο νερό ανακατεύοντας με το σύρμα και προσθέτω και το λάδι.
Μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζω τα 3 φλ. ζάχαρη με 2 κ.σ νερό και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιου και ανακατεύω να λιώσει και να ρευστοποιηθεί η ζάχαρη και να γίνει μια ωραία σκούρα καραμέλα.



Προσθέτω σταδιακά το αραιωμένο νισεστε με πολύ προσοχή να μην κάω και ανακατεύω μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει καλά ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας!!!!
της!!!!!
Βάζω σε ταψάκι αλουμινίου 28 εκ. και στρώνω με μια κουτάλα το χαλβά. Πασπαλιζω με μπόλικη ζάχαρη από πάνω και ψήνω στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Πασπαλιζω με κανέλα και καβουρδισμένα αμύγδαλα!!! Καλή επιτυχία!!!!
Σημείωση
Αρχικά όταν θα πέσει το νισεστε μέσα στην καραμέλα το μείγμα της καραμέλας θα πέσει η θερμοκρασία της και θα σταθεροποιηθεί....μην το φοβήθειτε......συνεχίστε το ανακάτεμα ...θα πάρει πάλι την υγρή μορφή της!!!

Συνταγή φωτογραφία από κ. Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχερες-ηδες