Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Τυρόπιτα του λεπτού !!!!


 Τυρόπιτα κυριολεκτικά του λεπτού με λίγα υλικά και πολύ πολύ νόστιμη !!!


Λαδώνω το ταψάκι που θα φτιάξω την τυρόπιτα .

Στρώνω 2 φύλλα κρούστας ή χωριάτικο ...εγώ προτιμώ κρούστας ... με τέτοιον τρόπο ώστε να εξέχουν από το ταψάκι για να την κλείσω ...αν κάνετε σε μεγάλο ταψί  θα βάλετε 4 φύλλα .

Αυτά τα φύλλα τα ραντίζουμε με λάδι .

Βάζουμε σουρωτό τώρα μέσα στο ταψί πάλι 1 φύλλο με το χέρι θρυμματίζουμε και πασπαλίζουμε με φέτα παντού στην επιφάνεια του ταψιού  .


 

Ξανά φύλλο ράντισμα με λάδι και πασπάλισμα παντού τυρί .

Αυτό το κάνουμε 4 με 5 φορές λαδώνοντας κάθε φορά το φύλλο .

Στρώνουμε το προτελευταίο φύλλο σουρωτό από πάνω λαδώνουμε και σκεπάζουμε με άλλο ένα κλείνοντας γύρω γύρω την τυρόπιτα .


 

Κόβουμε σε κομμάτια την τυρόπιτακαι σε ένα μπολ χτυπάμε 3 με 4 αυγά με 1 ποτήρι νερού γάλα .

Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω από την τυρόπιτα περιμένουμε λίγο να το απορροφήσει και ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο ..εγώ έψησα 30 λεπτά περίπου στον φούρνο μου πρέπει να πάρει χρώμα χρυσαφί .

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ