Αν.... περάσετε από το Μεσολόγγι αυτή την εποχή.... και...ρωτήσετε 10 νοικοκυρές τι μαγείρεψαν σήμερα ψάρι θα σας απαντήσουν!!! Ψαρι... τηγανιτό, ψητό, σούπα, πλακί.... όπως αρέσει στον καθένα..
Ψάρι και μεις λοιπόν σήμερα 😊μια φρεσκότατη Μπάφα (το θηλυκό του κεφαλου αφού πρώτα αφαιρέσουν το αυγοτάραχο).
Η συνταγή ειναι της μητέρας μου.
ΨΑΡΙ ΓΙΑΧΝΙ
Πλενουμε καλα το ψαρι και αφου το κοψουμε το βαζουμε λιγο στο αλατι.
Καθαριζουμε και κοβουμε 2 πατατες 2καροτα 1 κρεμμυδι λιγο σέλινο και τα ριχνουμε στη κατσαρολα με λιγο λαδι να σοταριστουν 3 λεπτα.
Προσθέτουμε 1κ.σ.αλεύρι και φέρνουμε 2 βόλτες στη κατσαρολα.
Ριχνουμε 2 ώριμες ντομάτες στυμμένες αλάτι πιπέρι μπούκοβο 2 ποτήρια νερό και αφηνουμε να σιγοβράσει 20 λεπτά..
Προσθέτουμε το ψάρι.
Αφού το ξεπλύνουμε και αφήνουμε να χυλώσει περίπου 10. 15 λεπτά..
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα ΛυρουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ