Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Μηλόπιτα η κλασική αναποδογυριστή !!!!


 ΜΗΛΟΠΙΤΑ η Μελίτα , Apple 🍎 Pie της Γκολφως,η πιο μελωμενη η πιο τρυφερή η πιο αρωματική!

Υλικά
Για κάτω στο ταψί
4 κόκκινα μήλα
225 γρ.βουτυρο η βιταμ
1 ποτήρι ζάχαρη (180 γρ.ζαχαρη)
1 βανιλετα
Κανέλα αρκετή


Για τον χυλό
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη (λιγότερο έβαλα εγώ για να μην είναι γλυκιά πολύ)
1,5 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο (170 γρ.)
1 βανιλετα
1 φάκελο μπέικεν
Μισό πορτοκάλι στιμενο
Ξύσμα πορτοκαλιού


Ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω .
Αν θέλετε Μπορείτε για τον πάτο της μηλοπιτας να βάλετε λίγο καστανή αντί για άσπρη ζάχαρη.

Φωτό από κ. Ρίτα Μπιρμπίλο Μιχάλη 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=H8fEqTEy-uk