Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Ρεβανί !!!




ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ,ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΙ!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250ml)::

5 αυγα,

1 κουπα γαλα,

1 κουπα σπορελαιο, 

μιση κουπα ζαχαρη,

520 γρ σιμιγδαλι χοντρο,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν!

Ριχνουμε εναλλαξ γαλα-σπορελαιο!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα σιμιγδαλι-μπεικιν-βανιλια!

Βουτυρωνουμε πολυ καλα το ταψι με αγελαδινο βουτυρο!

Ριχνουμε το μιγμα σιγα-σιγα!

Ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 4 κουπες νερο με 4 κουπες ζαχαρη και ενα μισο λεμονι για 4 λεπτα!

Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο και το αφηνουμε να λιωσει χωρις να το ανακατευουμε! 

Σιροπιαζουμε σιγα-σιγα δηλαδη ριχνουμε σιροπι περιμενουμε απορροφήσει και μετα ξανα!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!