Κοριτσια, εκανα φυσικο προζυμι με τον Αγιασμο κ πραγματικα το ψωμι βγαινει απιθανο!Τα ωφελη για την υγεια μας ειναι αμετρητα μιας κ η φυσικη προζυμη εμπεριεχει εκατομμυρια ωφελημων προβιωτικων κ συστατικων, οσο για τη γευση του ψωμιου, ειναι το κατι αλλο!
Σας παραθετω τον τροπο παρασκευης λοιπον:
1η μερα-ανακατευουμε 4 κουταλιες της σουπας αγιασμο που πηραμε απο την εκκλησια κ λιγα φυλλαρακια απο τον βασιλικο αν μπορει να μας δωσει ο παπας με 4 κουταλιες αλευρι ασπρο μεχρι να γινει σαν γιαουρτι (ουτε πολυ πηχτο ουτε νερο, να χει δηλ. υγρασια να μην γινει ζυμαρι).
Σκεπαζω με πιατακι κ απο πανω πετσετουλα κ αφηνω σε σκιερο μερος στην κουζινα.
2εως7 ημερα
Ριχνω νερο περιπου το μισο σε ποσοτητα απο το μειγμα που εχω ηδη, δηλ μεχρι το μειγμα μου να γινει υγρο, σαν πηχτο γαλα κ το ξαναπιζω μεχρι να γινει σαν τη ζυμη για κεικ, οχι περισσοτερο γιατι οι μυκητες χρειαζονται υγρασια για να αναπτυχθουν.
Επαναλαμβανω για 8 μερες το ταισμα, οπως λεγεται.
Απο την 2η μερες θα δω φυσσαλιδες στο μείγμα μου κ μια ξινη οσμη που σημαινει οτι η προζυμι πιανει σωστα..
Στην 8η ημερα ταιζω μια τελευταια φορα κ αποθηκευω μισοκλειστο στο ψυγειο.
Πριν κανω ψωμι βγαζω μια μερα πριν, ακολουθω τη διαδικασια ταισματος, περνω τη μιση ποσοτητα για το ψωμι κ ξανααποθηκευω στο φυγειο!
Καλα ζυμωματα κ θα εκπλαγειται με τη γευση του ψωμιου!
Συνταγή εκτέλεση φωτό από κ. Iliana Chatzialexandrou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!