Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Μηλοπιτάκια !!!!


 
Μηλοπιτάκια!!!!!


Υλικά: 

230gr ζάχαρη. 

150gr αλευρι γ.ο.χ μαζί με 1 κ.γ μπέικιν. 

3 αυγά. 

Χυμό απο 1 λεμόνι + ξύσμα. 

2 βανίλιες. 

5 μήλα κομένα σε λεπτά κομμάτια 

5 κ.σ καστανή ζάχαρη ανακατεμένη με 1/2 κ.γ κανελα. 

100gr λιωμένο βούτηρο. 

1 χουφτα καρύδια!
1 κ.σ βούτυρο Αχνη για πασπάλισμα. 

Εκτέλεση.
Σε ενα τηγανι βάζω 1 κ.σ βουτηρο Ρίχνω τα ψιλοκομμένα μήλα την καστανή ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και ανακατέυω σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και πιουν τα υγρά τους.

Κατεβαζω από την φωτιά Ρίχνω τα καρύδια και αφήνω στην άκρη να κρυώσει. 

Χτυπάω στο μίξερ 3-4 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη προσθέτω το βούτυρο τις βανίλιες το ξύσμα το αλέυρι με το μπέικιν . 

Έχω βουτυρώσει καλά και πασπαλισει με αλέυρι μια φόρμα με 12 θήκες για κέικ .

Ρίχνω πρώτα μια κ.σ από το μείγμα μέρα βάζω από 1 κ.γ γέμιση και ξανά από το μείγμα.

Ψήνω στους 170 βαθμους για 25-30 Αφήνω να κρυώσουν και πασπαλίζω με την αχνη.

Καλή επιτυχία!!!!!

Συνταγή φωτογραφία εκτέλεση από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ