Πεντανόστιμο γιουβετσάκι για σήμερα με φρέσκια ντομάτα και κοτόπουλο στην γάστρα !!! Απίθανο σε γεύση και πανεύκολο !!!
Βάζω στην γάστρα το κοτόπουλο το οποίο το έχω ζητήσει σε 4 τεμάχια κομμένο .
Τρίβω 5 ντομάτες στον τρίφτη ώριμες και τις ρίχνω μέσα .
Προσθέτω αλάτι πιπέρι κουρκουμά και λίγη ζάχαρη και εγώ βάζω και έναν κύβο ..αν δεν τον θέλετε παραλείψτε τον .
Ρίχνω νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κοτόπουλο και 3 δάχτυλα παρά πάνω .
Σκεπάζω την γάστρα και την κουνάω πέρα δώθε να πάνε τα υλικά παντού.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 1 ώρα .
.
Ανοίγω την γάστρα και τσιμπάω το κοτόπουλο με ένα πιρούνι να δώ αν ψήθηκε ή αν χρειάζετε να προσθέσω λίγο ζεστό νεράκι .
Οταν δω οτι ψήθηκε προσθέτω 1 ποτήρι ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω μέσα το κριθαράκι .
Ενα κολπάκι που μου έχει πει ένας σεφ για να μας βγει μελάτο είναι ότι από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το αφήνουμε μόνο για 10 λεπτά να ψηθεί και μετά το κλείνουμε .
,
Το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά μέσα και σερβίρουμε με τυράκι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας που είναι πολύ νόστιμο τυρί !!! Είναι μπουκιά και συχώριο ..καλή όρεξη !!!!
*Μπορείτε να προσθέσετε 2 σκελίδες σκόρδο ..ή και λίγο πελτέ μαζί με τις ντομάτες ,εγώ το φτιάχνω σκέτο για πιο ελαφρύ αλλά γίνετε πεντανόστιμο !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ