Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Ψωμί Μαργαρίτα !!!

 

Συνταγή

Αλεύρι σταρένιο όσο πάρει να πλάθετε

ένα μικρό κομμάτι μαγιά νωπή που έχετε διαλύσει σε χλιαρό νερό. 

Λίγο αλάτι. 

Και αρχίζετε να ανακατεύετε σιγά σιγά χλιαρό νερό ζύμωμα με μπουνίτσες κ αυτό γίνεται συνέχεια μέχρι να γίνει ζυμάρι μαλακό κ κάθε φορά που ζυμώνουμε βουτάμε τα χέρια μας σε χλιαρό νερό που έχουμε σε 1 μπολάκι δίπλα μας κ στο τέλος λίγο ελαιόλαδο κ πάλι λίγο ζύμωμα. 

Βάζετε σε ταψάκι κ σκεπάζετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. 

Στους 190 ψήνετε μέχρι να πάρει ένα χρυσάφι χρώμα. 

Αν μπορώ να σας διευκολύνω καλύτερα σε 1 κιλό σταρένιο αλεύρι 2 φακελάκια ξερή μαγιά. 

Και κάθε μισό κιλό αλεύρι παραπάνω ένα ακόμα φακελάκι. 

Και κάθε φορά που θα φτιάχνετε θα κρατάτε λίγο ζυμαρακι σε 1 μπολ με λίγο ελαιόλαδο για προζύμι για το επόμενο ζύμωμα. 

Κι έχετε το προζύμι.

 Θα το αφήνετε κ αυτό στο μπολ να φουσκώσει κ μετά στο ψυγείο. 

Κ θα το βγάζετε από νύχτα αν την επομένη έχετε να ζυμώσετε για να είναι ζεστό.  

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Roula Kontou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!