Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Κέικ νηστίσιμο αλάδωτο !!!!


 ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΑΛΑΔΩΤΟ!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ: 

1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,

1 ποτηρι νερο,

2 ποτηρια ζαχαρη,

2 ποτηρια καρυδα,

3 ποτηρια αλευρι φαριναπ,

ξυσμα 2 πορτοκαλιων,

1 βανιλια,

2 κουταλακια μπεικιν παουντερ!!!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ το χυμο,το νερο και την ζαχαρη!!

Τα χτυπαμε με το συρμα.τουλαχιστον 15 λεπτα ωσπου να λιωσει η ζαχαρη καλα!

Ριχνουμε το ξυσμα,την καρυδα,βανιλια ανακατευουμε 2 λεπτα!
Τελος προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι και το μπεικιν και ανακατευουμε να γινει πηχτος χυλος οποτε ισως χρειαστει καμια κουταλια αλευρι με τιποτα δεν θελουμε να γινει νερουλος δηλαδη οταν φτιαχνουμε κεικ το μιγμα πιο πηχτο!

Τοποθετουμε λαδοκολλα στο ταψι μας 28 νουμερο και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 60 λεπτα αναμμενο και 10 λεπτα σβησμενο τον φουρνο!!!

Οταν το βγαζουμε οταν μισοκρυωσει πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!