ΠΟΙΟ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΟΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΗ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγα,
2 ποτηρια ζαχαρη,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,
550 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
2 πορτοκαλια το ξυσμα τους,
2 βανιλιες!
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν καλα να ασπρισει το μείγμα!
Ριχνουμε σιγα σιγα το σπορελαιο και το χυμο εναλλαξ σιγα σιγα ομως τελος σιγα σιγα αλευρι,βανιλιες ξυσμα!!!
Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους!
Βουτυρωνουμε πολυ καλα το ταψι κατω και πλαγια πολυ καλα για να ψηθει ομοιομορφα και φυσικα αλευρωνουμε!
Τοποθετουμε το μιγμα και το τοποθετουμε στον φουρνο να ψηθει για 50 λεπτα αναμμένο και 10 σβησμενο!
Φυσικα ελεγχουμε με ξυλακι η μαχαίρι.
Ο χυμος μπορει να αντικατασταθει και με γαλα και να ελατωθει το αλευρι στα 500 γραμμαρια!
Μπορειτε να προσθεσετε και λιγο κονιακ η καποιο αλλο μπαχαρικο της αρεσκειας σας!!!
Εκτέλεση συνταγή φωτό από κ. Tzeni Tzanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!