Σάμαλι νηστίσιμο πανεύκολο !!!
Υλικά
1.5 φλ σιμιγδάλι ψιλό
1.5 φλ σιμιγδάλι χονδρό
1 φλ ηλιέλαιο
1 φλ χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ ζάχαρη
1 κ.γ σόδα
2 κ.γ μπέικιν
1κ.γ κόφτη μαστίχα
Σιρόπι
2 1/2 φλ νερό
2 φλ ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατατευω καλά το λάδι με την ζάχαρη να λιώσει προσθέτω τον χυμό που μέσα έχω διαλύσει την σόδα επάνω από το μπολ γιατί αφορίζει και ανακατέυω καλά με σύρμα προσθέτω τα σιμιγδάλια την μαστίχα και το μπέικιν και ανακατέυω πολύ καλά μέχρι να έχω ένα πηχτό χυλό.Εχω λαδώσει ένα ταψάκι 26 εκ βάζω το μείγμα μου και το αφήνω μια ώρα να τραβήξει.Ψηνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Για το σιρόπι τα βάζω όλα μαζί να βράσουν3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού.Οταν το βγάλω κόβω σε κομμάτια στόλιζω με αμύγδαλα και σιροπιάζω ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι.Το αφήνω να κρυώσει καλά και να πιει το σιρόπι του.
Εκτέλεση φωτό Gogo Samiou συνταγή από κ.Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχερες-ηδες