Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Πως ψήνουμε την τέλεια μπριζόλα !!!

Ο πιο εύκολος τρόπος να ψήσετε την τέλεια μπριζόλα και τα μυστικά του !!! Η συνταγή εγγύηση δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ !!!


Συστατικά

    1 μοσχαρίσια μπριζόλα ribeye
    ελαιόλαδο
    μαύρο πιπέρι
    αλάτι
    1 σκελίδα σκόρδο
    βούτυρο

 Μέθοδος Εκτέλεσης

    Πασαλείφουμε με ελαιόλαδο, μαυροπίπερο και αλάτι και τις δυο πλευρές της μπριζόλας.
    Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά.
    Ψήνουμε κάθε πλευρά της μπριζόλας για 1′.
    Αλείφουμε και τις δύο πλευρές με βούτυρο και μια σκελίδα σκόρδο.
    Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ψήνουμε συνολικά για άλλα 6′, γυρνώντας κάθε ένα λεπτό την μπριζόλα.
    Αποσύρουμε την μπριζόλα σε ένα πιάτο, τοποθετούμε το σκόρδο από επάνω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5′ ώστε να τραβήξει τα ζουμιά της πίσω.
    Ξεσκεπάζουμε την μπριζόλα και την κόβουμε σε κομμάτια.

Σημειώσεις από τον Σεφ

Βγάζουμε την μπριζόλα από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν την ψήσουμε.
Ανάλογα το πόσο ψημένη την θέλουμε, ψήνουμε περισσότερα λεπτά ή λιγότερα.
Η μπριζόλα πρέπει να είναι καλά σιτεμένη και όχι φρέσκια, διαφορετικά θα είναι σκληρή.
Στο ψήσιμο παίζει σημαντικό ρόλο και το πάχος της, μπριζόλας (μια λεπτή μπριζόλα θα ψηθεί πιο γρήγορα από ότι μια πιο παχιά).

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR11p9B1O38iCGsIYTYEZsBWKKqSc41k_eWkypf4-s29q-lNMh-h7B64d2M&v=xNEZtnkvDaY&feature=youtu.be