Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Κέικ ζέβρα !!!

 .


Πραγματικά πολύ ωραίο κέικ και σε εμφάνιση αλλά και σε γεύση !!! Με το καφεδάκι ότι πρέπει ..πολύ εύκολο πολύ αφράτο και οικονομικό !!!!

Υλικά ολα σε φλυτζανάκια του καφέ μετράμε .

4 αυγά

 4 φλυτζ.γάλα φρέσκο

4 φλυτζ. καλαμποκέλαιο

7 φλυτζ. ζάχαρη

14 φλυτζ.αλεύρι

1 μασουράκι βανίλια 

ξύσμα από 1 λεμόνι

1+1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν

4 κουτ γλυκού μηλόξυδο

1 κουτ.γλυκού σόδα κοφτή.

ΣΤΟ ΜΙΣΌ ΜΕΊΓΜΑ  ΒΑΖΟΥΜΕ 

Κακάο 3 κουτ .της σούπας και μαζί 5 κουτ σούπας γάλα  να φτιάξουμε το σοκολατένιο.


 Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το λάδι να αφρατέψουν αρκετά για 5 λεπτά.

Μετά προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτυτα.

Αμέσως μετά το γάλα ,το ξύσμα,την βανίλια,το μπέικιν την σόδα το ξύδι ,και τέλος αφού σταματήσουμε το μίξερ  προσθέτουμε το αλεύρι το οποίο δεν το χτυπάω καθόλου αλλά το ανακατεύω με μία μαρίζ να ενσωματωθεί και έτοιμο το μείγμα .

.


Αδειάζω το μισό μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνω μέσα τις 3 κουτ κακάο με τις 5 κουτ σο΄υπας γάλα και με την μαρίζ ανακατεύω .

Παίρνω το ταψάκι νο 28 και το βουτυρώνω -αντικολλητικό -

Αρχίζω για να βγεί το σχέδιο και βάζω με ένα κουτάλι μεγάλο σούπας ακριβώς στην μέση του ταψιού ι κουταλιά από το άσπρο μείγμα.

Αμέσως από πάνω από το άσπρο μείγμα και πάλι στην μέση  1 κουταλιά από το μείγμα κακάο.

Από πάνω πάλι στην μέση ξανά 1 κουταλιά στην μέση του σοκολατένιου μείγματος το άσπρο ..και αυτό το κάνω εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα .



Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά .

Βυθίζουμε το μαχαίρι κ αν βγεί στεγνό από το άσπρο μείγμα είναι εντάξει ,μπορεί από το κακάο να βγεί στο μαχαιράκι αλλά έχει ψηθεί.



Οταν κρυώσει το κόβουμε και το απολαμβάνουμε ..ειδικά με το καφεδάκι μας είναι φανταστικό !!! 

.

Αν το θέλετε πολύ γλυκό μόνο στο καφέ μείγμα προσθέστε μαζί με το κακάο και το γάλα και 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη ..εγώ δεν έβαλα και ήταν ωραίο !!!

Φωτό εκτέλεση Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ