Ρολό με γλυκόξινη κρέμα και μαρμελάδα !!! Με επικάλυψη marshmallow με
βατόμουρα!!!
Ρολό παντεσπάνι !!!
4 αυγά
100γρ, ζάχαρη
90γρ, αλεύρι
20γρ, κακάο (2κ, σ)
30μλ, νερό (2κ, σ)
Μπεικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
Βανίλια
Κρέμα :
350γρ,στραγγιστο γιαουρτι
1 αυγό
130γρ, ζάχαρη
15γρ, αλεύρι +15γρ, κορν φλάουρ
30γρ, βούτυρο
Βανίλια.
.
Εκτέλεση κρέμα,
Σε μια κατσαρολα βαζουμε αλευρι κορν φλάουρ ζάχαρι και αυγό ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτουμε γιαούρτι
τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά,
ανακατεύουμε συνεχως μεχρι να πηξει, μολις ειναι ετοιμο το μιγμα το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο και βανίλια και ανακατεύουμε πάλι και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
.
Εκτέλεση παντεσπανι.
Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα.Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους και τη βανίλια και νερό ξαναχτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Προσθέστε το αλεύρι και κακάο και με μια σπάτουλα, ανακατέψτε μέχρι όλα τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν.Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετείστε το μείγμα και στρώστε το καλά με μια σπάτουλα έτσι ώστε η επιφάνειά του να είναι λεία.
Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο σας για 9-10 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει, αναποδογυρίστε το παντεσπάνι και αλείψτε μαρμελάδα και μετα τη κρέμα.
Κάνετε ρολό και πασπαλίζετε με άχνη ή ζάχαρη κρυσταλλική (αφού το έχετε ραντίσει με λίγο χυμό λεμονιού για να κολλήσει).εγω εβαλα επικαλυψη σαν marshmallow.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Suzanna Suzanna-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ