Σιμιγδαλένιος χαλβάς με επικάλυψη σοκολάτας,το πιο εύκολο γλυκάκι !!!
Απλά βιαστικά λίγο πριν κρυώσει καλά έβαλα σοκολάτα.
Υλικα για χαλβα:
100γρ, Λαδι ηλιελαιο
1λιτρο νερό
500γρ, καστανή ζάχαρη
1κγ, κανέλα
80γρ, Καρυδια ψιλοκομμενα
80γρ, σταφίδες
με επικάλυψη σοκολάτας
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 κάψουλα βανίλιας
5 σταγόνες λεμόνι
1 μέτριο πορτοκάλι το ξύσμα
.
Εκτέλεση :
Βράζουμε για 2-3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, τις σταγόνες λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού. Εντωμεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά και προσέχουμε να μην καεί. Θέλουμε να ψηθεί σιγά σιγά.
Μόλις αποκτήσει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, ρίχνουμε μέσα το σιρόπι (νερό με τα υπόλοιπα υλικά που έχουν βράσει) με πολλή προσοχή επειδή καίει πολύ το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να πήξει λίγο.
.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και με τη βοήθεια μιας κουτάλας στρώνουμε να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα. Όταν κρυώσει καλά, αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μια πιατέλα, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε λίγη κανέλα αν θέλουμε.
εγω εβαλα για επικαλυψη Λιωμενη σοκολατα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Suzanna Suzanna ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ