Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Καρυδόπιτα παραδοσιακή όπως παλιά !!!!



Για μένα το ωραιότερο γλυκό ειναι μια ζουμερή, μυρωδατη, αφράτη καρυδοπιτα!!!
Ειναι απόλαυση το απόγευμα ενα κομμάτι απο το γλυκό αυτό διπλα στο τζακι με μια κουπα ζεστή σοκολάτα!!
Φτιαξτε τη.... ειναι απλή συνταγή και πετυχημένη...

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
10 αυγα χωρισμένα κροκους ασπράδια.
Χτυπαμε πολυ καλα τα ασπραδια μαρεγκα ριχνοντας μια πρεζα αλατι και 10 κουταλιες ζαχαρη.
Στη συνεχεια ριχνουμε και τους κροκους χτυμαμε 2 λεπτα ακομη και σταματαμε το μιξερ.
Συνεχιζουμε ριχνοντας το μιγμα που εχουμε ετοιμασει απο πριν σε ενα μπωλ:
10 κουταλιες σουπας καρυδι τριμ.
5 κουτ. σ. σιμιγδ. ψιλο
5κ.σ. φρυγανια τριμ.
1 μπεικιν
1 κ. Σ. Κανέλα
1 κ. γλ. γαρυφαλο
μισο κ. γλ. μοσχοκαρυδο

Ανακατευουμε με προσοχή ριχνουμε και 3κ.σ.κονιακ και βαζουμε σε λαδωμενο ταψακι 36. εκ.
Ψηνουμε 40 λεπτα 200 β περιπου αντιστ. χωρις να ανοιξουμε καθολου το φουρνο.
Οταν βγει αφηνουμε 5 λεπτα και σιροπιαζουμε με χλιαρο σιροπι.
ΣΙΡΟΠΙ
2μιση ποτηρια νερο
2μιση ποτηρια ζαχαρη
Λιγο χυμο λεμονι.
Βραζουμε 5 λεπτα και στο τελος ριχνουμε 2κ.σ.μελι.... 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Ρουλα Λυρου Οι Χρυσοχέρες-ηδες