Αγαπημένη κρεμμυδόπιτα με φέτα!!
Σε ένα βαθύ τηγάνι σωταρουμε ένα κιλό κρεμμύδια σε φέτες για δέκα λεπτά περίπου μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε λίγο αλάτι,πιπέρι,κύμινο και μαϊντανό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το φύλλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ. κάνουμε μια λακουβιτσα στη μέση και προσθέτουμε 200 γρ.νερο χλιαρό, λίγο αλάτι, μια κ.σ.ξύδι,μισό φακελάκι μαγιά,3-4 κ.σ.ελαιολαδο,μια κ.σ.ζαχαρη καρύδας(ή και κανονική) και 3-4 κ.σ.γαλα φρέσκο.ζυμωνουμε και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να μη κολλάει η ζύμη. Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί και ανοίγουμε 4 φύλλα..θα βάλουμε δύο κάτω και δύο πάνω.
.
Όταν κρυώσει το μείγμα με τα κρεμμύδια προσθέτουμε 300 γρ.φετα,ένα αυγό και ανακατεύουμε. Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε τα δύο φύλλα τα οποία έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο,τη γέμιση και κλείνουμε με τα δύο τελευταία φύλλα. Εγώ το τελευταίο το έκανα σε λωρίδες.
Ραντίζουμε με νερό ,τρυπάμε σε διάφορα σημεία και ψήνουμε στους 170 αντιστάσεις μιάμιση ώρα περίπου.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Efi Prentza ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ