Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Κασερόψωμο !!!!


 
ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΑΣΕΡΟΨΩΜΟ!!!!!

ΥΛΙΚΑ:

2 ποτηρια γαλα φρεσκο χλιαρο προς ζεστο,

1 ποτηρι σπορελαιο,

25 γρ μαγια νωπη η 1 φ.ξερη,

1 κ.σ.ζαχαρη,

2 ασπραδια αυγων,

1 κ.γ.αλατι,

6 ποτηρια αλευρι,

300 γρ τριμμενο κασερι,

2 φλ.του ελληνικου καφε λαδι μεσα σε μπολακι ανακατεμενο με 1 κ.σ.αλευρι!!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε την μαγια και την ζαχαρη σε ενα μπολ!

Ριχνουμε το γαλα και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε το σπορελαιο,τα ασπραδια,το αλατι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος ριχνουμε ποτηρι -ποτηρι το αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Λαδωνουμε τον παγκο και βαζουμε την ζυμη πανω!

Αρχιναμε να την ζυμωνουμε με λαδωμενα χερια.ωσπου να γινει λεια!!!!

Την ξαναβαζουμε σε μπολ και την σκεπαζουμε πολυ καλα πρωτα με μεμβρανη και απανω μια κουβερτα!

Την αφηνουμε για 1 ωρα και 10 λεπτα!!

Στην συνεχεια την βαζουμε πανω στον παγκο!

Την κοβουμε 3 κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλες!

Αυτες τις μπαλες τις ανοιγουμε φυλλα τετραγωνα!!!

Αλείφουμε τα φυλλα με το λαδι που εχουμε ανακατεψει με το αλευρι!!!

Ριχνουμε στα φυλλα κασερι!!

Και στην.συνεχεια τα ρολαρουμε ετσι φτιαχνουμε 3 ρολα!

Λαδωνουμε το πυρεξ η το ταψι μας!!

Κοβουμε κομματια ιδια τα ρολα !!

Καθε κομματι το παταμε λιγο με το χερι!

Και στην συνεχεια αρχιναμε να τα στηνουμε λιγο ορθια στο ταψι μας η πυρεξ μας!

Τα σκεπαζουμε για 35 λεπτα!

Τελος χτυπαμε 2 κροκους με 2 κ.σ.γαλα καο τα αλοιφουμε!

Ψηνουμε στους 180 β προθ.αντι.μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσουν!!

Στο τελευταιο πενταλεπτο ανοιγουμε τον φουρνο τα βγαζουμε και ριχνουμε ενδιαμεσα τους τριμμενο κασερι!

Το ξαναβαζουμε λιγο στον φουρνο ισα να λιωσει!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!