Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Πεϊνιρλί!!!!


Πεϊνιρλί!!!!! Αφράτα  αφράτα για το βράδυ..αλλά και όλες τις ώρες !!!!


Για την ζύμη
1 φλ γάλα χλιαρό
1 φακ μαγιά
1/2 φλ ηλιέλαιο
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 Κ.γ αλάτι
3 φλ αλέυρι γ.ο.χ
Λίγο βούτυρο  λιωμμένο για το άλειμμα
Βάζω το γάλα με την μαγιά το  ηλιέλαιο και την ζάχαρη και ανακατέυω καλά προσθέτω το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνω σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μιά ωρα να φουσκώσει.Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το κάνω βαρκούλα βάζω τυράκι κασέρι τριμμένο αλλαντικά της αρεσκείας σας μπέικον λουκανικάκια και ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.Μόλις τα βγάλω ζεστά από τον φουρνο τα αλείφω με το βούτυρο!!! Η δόση βγάζει 8 πεινερλι!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ