Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Γιαπράκια με μάραθο και λεμόνι !!!


Γιαπράκια με μάραθο και λεμόνι και ...ποιος να αντισταθεί !!!!


Υλικά
100 φρέσκα αμπελόφυλλα
500γρ λευκό ρύζι γλασε
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
Χυμός απο δύο 🍋 λεμόνια
1μεγαλο ματσάκι μάραθο
Αλάτι, πιπέρι, λάδι


Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κρεμμύδια προσθέτουμε το ρύζι το λεμόνι τον ψιλοκομμένο μάραθο αλάτι πιπέρι και το λάδι. 

Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. 

Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να δοκιμάσουμε κ να προσθέσουμε αλάτι η επιπλέον λεμόνι ανάλογα τα γούστα. 

Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας με φύλλα κ ξεκινάμε να τυλίγουμε τα γιαπράκια.

 Όταν τελειώσουμε βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα να καλύπτει τα γιαπράκια για να μην μας διαλυθούν στο βράσιμο. 

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και προσθέτουμε νερό ίσα να καλύψουμε το πιάτο βράζουμε σε χαμηλή φωτιά δοκιμάζουμε να έχει βράσει το ρύζι και τα απολαμβάνουμε με γιαούρτι η σκέτα!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!