Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ινδοκάρυδα !!!



Ινδοκάρυδα !!! Το πιο εύκολο ωραίο μυρωδάτο γλυκάκι !!!
Υλικά ανά 10 κομμάτια..!!
130 gr ινδοκάρυδο
100 gr ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο..!!
Εκτέλεση..!!
Σε μία κατσαρόλα χτυπάτε το αβγό καλά με το σύρμα... ρίχνετε τη ζάχαρη μέσα και βάζετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.. ρίχνετε σιγά σιγά το βούτυρο αν α κουταλιές και ανακατεύετε καλά αποσύρετε από τη φωτιά 🔥 και τέλος το ινδοκάρυδο... Παίρνετε στα χέρια σας σαν ένα μανταρίνι φτιάχνεται με τα χέρια σας  με ένα κουτάλι γύρω-γύρω φτιάχνεται το σχήμα.. βάζετε κερασάκι στη μέση και το πιέζετε προς τα κάτω... ψήνεται πάνω σε λαδόκολλα περίπου για 20 λεπτά σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς. Όταν τοποθετήσετε το κερασάκι πάρτε δύο μικρά κουταλάκια και με τις άκρες τους πιέστε γύρω-γύρω στο κερασάκι να κάνετε γραμμούλες για να γίνει  σχέδιο σαν του εμπορίου...
 Αυτή την φορά τα έκανα με κορνέ..!!

Συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ