Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Μπριζόλες χοιρινές με λαχανικά λουκουμάκι !!!


Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω την νοστιμιά του😋 Όταν είδα αυτή τη συνταγή στην φίλη μου Πόπη Μητραλέλη ήμουν σίγουρη ότι θα ξετρελαθώ με τη γεύση κ είχα δίκιο πραγματικά το απολαύσαμε!!!

Σήμερα έφτιαξα χοιρινες λαιμού. 

Βέβαια οι παλιές συνήθιζαν τη Φυτίνη. 

Εγώ αντικατέστησα με αγελαδινό βούτυρο και πρόσθεσα και λίγο λευκό κρασί και γλυκιά πάπρικα. 

Σε ένα πλακερό σκεύος ζέστανα ( να μην κάψει) ελάχιστο βούτυρο και σοταρισα τις μπριζόλες μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Αλατοπιπέρωσα μέσα στο σκεύος.

 Έσβησα με κρασί και αφού εξατμιστηκε το αλκοόλ, έριξα κρεμμύδια και ντομάτες κομμένα σε τέταρτα και 3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο. ( Όσες είναι οι μπριζόλες, τόσα και τα κρεμμύδια και οι ντομάτες).Ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, γλυκιά πάπρικα και αρκετή ρίγανη. 

Σκεύασα κι άφησα να σιγοβράζει για 2 ώρες. Στο τέλος λίγο μαϊντανό. Το μυστικό σε αυτή την συνταγή είναι να μην προσθέσουμε καθόλου νερό, αλλά να μαγειρευτεί με τα υγρά των λαχανικών. Και το πολύ σιγανό μαγείρεμα. Το πόσο αρωματικό γίνεται και το πως λιώνει το κρέας, δεν περιγράφεται! 

Συνταγή από κυρία Σούλα Λεβέντη!