Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Παγωτό με τσουρέκι !!!


Τσουρέκι παγωτό  με φανταστική γεύση !!!

 Έβαλα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά 500γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά,170γρ ζάχαρη, 1κουτ.γλυκού μαχλεπι(αν θέλετε μπορείτε να βάλετε κ μισό κουταλάκι εμάς μας αρέσει το μαχλεπι) κ 1 δάκρυ μαστίχας(το έβαλα με 1κουτ.γλυκου ζάχαρη κ το κοπάνισα στο γουδί) ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Το αφαιρώ από την φωτιά κ το βάζω σε ένα μπολ με μεμβράνη που εφάπτεται στο μείγμα μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και το τοποθετώ στο ψυγείο για 4-5 ώρες. 

 

Στο μεταξύ κόβω πολύ μικρά κυβακια το τσουρέκι κ το ψήνω στους 170°C στον αέρα για περίπου 15 λεπτά. Εφόσον περάσουν οι 4-5 ώρες χτυπάω το μείγμα στο μίξερ ίσα που να αφρατεψει όχι να σφίξει θα είναι ακόμα ρευστό, προσοχή όχι παραπάνω, κ προσθέτω τα κυβακια του τσουρεκιου. Βάζω το μείγμα σε μια μακροστενη φόρμα μιας χρήσης σκεπαζω με μεμβράνη και το τοποθετώ στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρω κ το γαρνίρω με σοκολάτα γάλακτος κ καβουρντισμενα αμύγδαλα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Alice Chavela