ΡΑΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ!!!Γεύση μοναδική, παρά τα λίγα υλικα!! Απίστευτο είναι!!!
ΥΛΙΚΑ
3 Αυγά
1 κουπάκι γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού σιμιγδάλι χονδρό
1/2 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
ξύσμα πορτοκαλιού και 1 βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ χειρός, στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη ,χτυπάμε λίγο ακόμα και ρίχνουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ,Βάζουμε το μείγμα σε μικρο πυρέξ 33χ23 c.m και ψήνουμε στους 180 μέχρι να καρφώνουμε το μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό!!
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλιτζάνια νερό, σε ένα μικρο κατσαρολακι με 1,1/2 κούπα ζάχαρη και σταγόνες από μισό λεμόνι, έβρασα 10 λεπτά!! σιρόπιασα το γλυκό με καυτό σιρόπι ενώ το ραβανί είχε κρυώσει αν θέλετε πασπαλίστε με ινδοκαρυδο!!
Εκτέλεση φωτό από κυρία Sunday Lous συνταγή από κυρία Gogo Samiou Οι χρυσοχερες -ηδες