Γρήγορο ψωμάκι χωρίς να ζυμώσουμε !!! Εξαφανίζετε αμέσως !!!
Υλικά 400 γραμ αλεύρι
360 ml νερό
25 γραμ μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
10 γραμ αλάτι.
.
.
..
Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο για να γίνει αφράτο .
Χλιαρό το νερό κρατάμε λίγο διαλύουμε την μαγιά και τα ρίχνουμε επάνω από το αλεύρι ολο .
Προσθέτουμε και το αλάτι.
Με ένα κουτάλι το ανακατεύουμε πολύ καλά και το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη μία ώρα να φουσκώσει.
Οταν περάσει η μία ώρα αλευρώνουμε τα χέρια μας ..ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο πάγκο και το διπλώνουμε μερικές φορές το ζυμάρι .
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά σαν καρβελάκι .
Ανάβουμε τον φούρνο στους 240 αέρα και βάζουμε μέσα ολη την γάστρα να καεί.
Βγάζουμε το καυτο σκεύος από τον φούρνο ξεσκεπάζουμε το ζυμαράκι μας το κάνουμε μπαλίτσα το βάζουμε μέσα στην καυτή γάστρα το χαράσουμε με το μαχαίρι και το ψήνουμε για 45 λεπτά ΑΚΡΙΒΩΣ με σκεπασμένη γάστρα στους 240 βαθμούς αέρα και ..έτοιμο !!!!
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ εκτέλεση φωτό .
Συνταγή Γιώργος Παπακώστας .