Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Πάστα ταψιού με μους φράουλα !!!

Πάστα ταψιού με μους φράουλα !!!

Υλικά
Παντεσπάνι
9 αβγα
270γρ ζαχαρη
2γρ αλατι
2 βανιλιες
100γρ κορν φλαουερ
100γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50γρ κακαο
40γρ βουτυρο λιωμενο


Μους φραουλα
600ml φυτική σαντιγί στο πράσινο κουτί
2 φακ. Φράουλα ζελέ
4 κσ άχνη ζάχαρη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής δεν εβαλα
Εκτέλεση μους φράουλα
Φτιάχνουμε το ζελέ με τη μισή ποσότητα νερού κι το βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ κι όταν πήξει ελαφρώς το ζελέ το προσθέτουμε στη σαντιγί με την άχνη ζάχαρη σταδιακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα!
Γλασο
250γρ κουβερτουρα
200ml γάλα
2 κσ. σπορέλαιο
Εκτελεση παντεσπανι
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, αλατι, βανιλιες, επειτα ριχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλαουερ κι κακακο, ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα κι τελος το βουτυρο. Εψησα στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου πανω κατω αντιστασεις. Εβγαλα 3 παντεσπανια. Χρησιμοποίησα μόνο τα 2!! Το 3ο το έβαλα κατάψυξη.
Εκτελεση γλασο
Βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτουρα. Στο τέλος και το σπορέλαιο για να γυαλίσει. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα   και απλώνουμε πάνω από το γλυκό. Το γλάσο πρέπει να είναι στους 30 βαθμούς..

.


Σιρόπι
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιου
Εκτέλεση σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για δύο λεπτά κι στο τέλος ρίχνουμε λίγο χυμό λεμόνι.
Στολισμα
Φραουλες
Το γλυκο το εκοψα με κλωστη
Το παντεσπάνι το έκανα σε Τσέρκι 30χ30 και μου βγήκαν 30 κομμάτια.

Εκτέλεση φωτό από κυρία   Theodwra KermeniwthΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ