Ντολμαδάκια γιαλαντζί Θαύμα !!!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε.
🌿 Φύλλα. Αμπελόφυλλα.
🌿 500 γρ ρύζι γλασε ...
🌿 1 κουπα ελαιόλαδο...
🌿 3 λεμόνια το χυμό 🍋
🌿 5 κρεμμυδάκια φρέσκα..
🌿 2 κρεμμύδια ξερά...μέτριο μεγ..
🌿 Μαϊντανό.
🌿 Δυόσμο...
🌿 Άνηθο..
🌿 Ζωμός. Κοτόπουλο...κύβο..
🌿 Αλάτι. Πιπέρι..
Πλένουμε τα αμπελόφυλλα. Εγώ χρειάστηκα περίπου. 150. Φύλλα...
Σε νερό που βράζει. Βουτάμε για λίγο τα φύλλα. .και βγάζουμε. Με τρυπιτη κουτάλα σουροτηρι και ρίχνουμε κρύο νερό
Σε κατσαρολάκι. Σοταρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το ξερό. Στο μισό λάδι....
Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό. Ζεστό. Και το ρύζι. Και τα υπόλοιπα υλικά. Και το χυμό 🍋 από δύο λεμόνια. Να πάρουν μια βραση όλα τα υλικά..
Αφού κρυώσει λίγο αρχίζουμε και τυλίγουμε. Βάζοντας. Στο κάθε φύλλο ένα κουτάλακι του γλυκού ρύζι. Αραδιαζουμε στην γάστρα. .
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλάτι πιπέρι. Προσθέτουμε. Ζεστό νερό. Να σκεπάζει καλά τα ντολμαδάκια
Σκεπάζουμε με φύλλα. Και μετά με αλουμινόχαρτο. Και το καπάκι της γάστρας. .
Ψήνουμε σε προθερμαζμενο φούρνο στους 250. Βαθμούς. Για μισή ώρα .και μετά στους 200. Για άλλη μισή ώρα. .
Καλή. Όρεξη !!!
( 🌿 Για να διατηρήσουμε. Το μαϊντανό και τον άνηθο. Αρκετές μέρες. Στην πόρτα του ψυγείου μέσα σε ποτήρι με νερό.🌿
Συνταγή φωτό εκτέλεση από κυρία Κατερινα Στεργιου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ