Ροδακινόπιτα!!!!
Υλικά: 230gr ζάχαρη. 150gr αλευρι γ.ο.χ μαζί με 1 κ.γ μπέικιν. 3 αυγά. Χυμό απο 1 λεμόνι + ξύσμα. 2 βανίλιες. 4-5 Ροδακινα κομένα σε φετούλες. 5 κ.σ καστανή ζάχαρη ανακατεμένη με 1/2 κ.γ κανελα. 100gr λιωμένο βούτηρο. Αχνη για πασπάλισμα. Εκτέλεση. Στρωνω μια λαδόκολλα σε μια φόρμα ταρτας 26 cm και την πασπαλιζω με το μισό μείγμα ζαχαρης κανέλας βαζω επάνω τα ροδάκινα σε στρώσεις και ριχνω το μισό λεμόνι και το υπόλοιπο μειγμα ζάχαρης κανέλας και ρίχνω επάνω το λιωμένο βούτηρο. Χτυπάω στο μίξερ 3-4 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη προσθέτω τις βανίλιες το ξύσμα το αλέυρι με το μπέικιν και τον υπόλοιπο χυμό. Ρίχνω το μείγμα πανω στα ροδάκινα και ψήνω στους 170 βαθμους για 45-50 λεπτά.Αφήνω να κρυώσει αναποδογυρίζω βγάζω προσεκτικά την λαδόκολλα και πασπαλίζω με την αχνη.Καλή επιτυχία!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
