Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Κολοκυθοκεφτέδες !!!



Σημερινό ...Οτι και να πώ είναι λίγο ..είναι πραγματικά οι τέλειοι κολοκυθοκεφτέδες που τηγανίζεις και τρώς ...!!!!


     Υλικά

4 κολοκύθια μεγάλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα
200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
αλάτι

1 κουτ γλυκού μπέικιν
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

.





Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τους κολοκυθοκεφτέδες
με φέτα, και να γίνουν τέλειοι αυτοί οι εύκολοι, αφράτοι και παραδοσιακοί κεφτέδες, πρώτα πλένουμε τα κολοκύθια. 

Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. 

Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄ για τους κολοκυθοκεφτέδες.. Τα στύβουμε να φύγουν τα υγρά.
Στύβουμε καλά τα τριμμένα κολοκύθια με τα χέρια 

.

Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού τα έχουμε δοκιμάσει πριν. Διότι τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φέτα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο-λίγο προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει απ’ το κουτάλι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα.

Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες περίπου 2΄ από κάθε πλευρά.

Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο. Προσέχουμε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα.

Αφήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους.

Εγώ βάζω σε σακουλάκι μείγμα το φυλάω στην κατάψυξη κι οταν θέλω  το βγάζω ξεπαγώνει κ τηγανίζω !!!! Είναι δαγκωνιά και απόλαυση!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ... Συνταγή από παλιά την φτιάχνω και είναι από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου,