Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Πιροσκί ή πισία !!!


Πολύ γλυκό έπεσε τι λέτε να φάμε κάτι αλμυρό ΑΦΡΑΤΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΠΙΡΟΣΚΙ η ΠΙΣΙΑ οπως και να τα πούμε τρώγονται ευχάριστα!!!!!!     

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

550/γρ αλευρι για πιτες,

1 φακ.ξερη μαγια,

1 ποτηρι νερο χλιαρο,

3 κ.σ.ελαιολαδο,

1 κ.γ.αλατι,

450 γρ φετα τριμμενη!      

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στην λεκανιτσα το νερο-μαγια ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το λαδι-αλατι ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε ενα ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος προσθετουμε σιγα-σιγα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!

Την σκεπαζουμε για 1,5 μιση ωρα!

Συνεχιζουμε κοβουμε την ζυμη σε ισα κομματια!

Αυτα τα κομματια με λαδωμενα χερια τα ανοιγουμε φυλλαρακια!

Βαζουμε γεμιση και τα κλεινουμε πατωντας τις ακρες με  πιρούνι!

Βαζουμε να ζεσταθει λαδι και τα τηγανιζουμε ανα δυο και τα βγαζουμε πανω σε απορροφητικο χαρτι!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!