Πάστες ταψιού καραμέλα!!!
Για το παντεσπάνι
100 γρ αλέυρι γ.ο.χ
2 κ.γ μπέικιν
3 κ.σ κακάο
1 βανίλια
3 αυγά
70 γρ ζάχαρη
70 ml ηλιέλαιο
70 ml γάλα
Σιρόπι
1 φλ ζάχαρη
1 φλ νερό
1 κ.σ κακάο
1 κ.σ.νες καφέ
Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
2 κουτάκια ερμόλ παγωμένα
Για την γκανάζ σοκολάτας
1 κουβερτούρα υγείας 125 γρ
90 γρ εβαπορέ αδιάλυτο
1.κ.γ μέλι
Εκτέλεση
Το ταψί που χρησιμοποίησα είναι 27 χ35
Χτυπάω τα αυγά με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη.Μετά προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν.Βουτυρώνω καλά το ταψάκι μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνου σε 180 για 15 - 20 λεπτά.
Βάζω σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και το βράζω για 4 λεπτά
Σιρόπιαzω ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι!Αφήνω να κρυώσει!!!
Χτυπάω στο μίξερ τα δύο Ερμόλ για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτω το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχω μια παχύρρευστη κρέμα.Την στρώνω στο ταψάκι μου και τη βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει.Για την γκανάζ σοκολάτας βάζω όλα τα υλικά σε μπεν μαρί και ανακατέυω μεχρι να λιώσει η κουβερτούρα.Αφηνω να κρυώσει και την στρώνω επανω στο γλυκό.Εκανα ροζετες με την κρέμα καραμελας και έβαλα τριμμένο αμύγδαλο! Καλή επιτυχία!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
