Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Γαλακτομπούρεκο !!!!



Γαλακτομπούρεκο αφράτο πολύ σιροπιαστό και πολύ τραγανό για πολλές ώρες!!!! 


Η συνταγη μου εδώ!!⬇️
🌺Γαλακτομπούρεκο με φύλλα βηρυττού , βούτυρο γάλακτος ,αιγοπρόβειο γαλα, αρωματισμενο με ξύσμα λεμονιού!!!!!! 


Γαλακτομπούρεκο:
Υλικα κι εκτελεση:
Βαζω εναμισυ λιτρο γαλα κατσικίσιο να ζεσταθει ριχνω
μια κουπα μετρια οχι πολυ μεγαλη σιμιγδαλι ψιλό και ανακατευω με το συρμα σε μετρια φωτια να πηξει. Ριχνω μιαμισυ κουπα ζαχαρη ,τρεις κ.σ βουτυρο αγελαδινο και βιταμ και αποσυρω απο την φωτια. Ριχνω ξυσμα ενος λεμονιου μια βανιλια και 5 αυγα πολυ καλα χτυπημένα στη δυνατή ταχυτητα του μιξερ ,στο μιγμα του σιμιγδαλιου και ανακατευω απαλα να ενσωματωθούν. Σε πυρεξ μεγαλο βουτυρωμένο η 34 νουμερο ταψι βουτυρωμένο,  στρώνω πεντε φυλλα κρουστας  (τυπου βηρυττού) βουτυρωμένα με το ιδιο βουτυρο που εκανα την κρεμα. Ριχνω την κρέμα ,γυριζω τα φυλλα προς τα μεσα βουτυρωνοντάς τα ενα ενα . Στρωνω τα αλλα πεντε φύλλα βουτυρώνοντας τα , κοβω τριγυρω τα εξεχοντα τα οποία δεν τα πετώ σε poly bag στην καταψυξη θα χρησιμευσουν για πορτοκαλόπιττα. Χαράσσω σε παράλληλες λωρίδες τα επανω φύλλα και τα ραντιζω με λιγο νεράκι. Ψηνω σε προθερμασμένο φουρνο αεροθερμο στους 170 βαθμ εως οτου ροδισει πανω κατω. Η ευκολία να το παρακολουθείς και πανω και κατω ειναι το   pyrex,η τελεια εικόνα!!
Εν τω μεταξυ ετοιμάζω το σιροπι με  τρεις φλυτζανες  ζαχαρη δυομισυ φλυτζανες νερο μια φλυδα λεμονι . Μετρώ επτά λεπτά απο το σημειο του βρασμου ,ριχνω σταγονες απο μισό λεμονι και κατεβαζω. Μολις βγει το γλυκό το περιλούω αμεσως.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Μαιρη Καπνιση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!