Σπιτικά αφράτα αφράτα ψωμάκια!!!
1φλ γάλα χλιαρό
1/2 φλ νερό χλιαρό
2κ.σ βούτυρο λιωμένο
2κ.σ ζάχαρη
2κ.γ αλάτι
4 1/2 περίπου φλ αλευρι
2 φακ ξηρη μαγιά
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα για άλειμμα!
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και την ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά σκεπασμένα για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα το αλάτι το αυγο και το βούτυρο και ανακατέυουμε καλα να ομογενοποιηθούν.Ρίχνουμε και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος.Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια.Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε μια λαδόκολλα τα κάνουμε μακρόστενα τα βάζουμε πάνω τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε ακόμα μισή ώρα.Τα αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού αραιωμένο με λιγο γάλα και τα ψήνουμε στους 200 για 12 -15 λεπτά ανάλογα τον φούρμέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!!Καλή επιτυχία!!!
Τα γέμισα με
μαγιονέζα μαρουλακι τυράκι παριζακι αλλά με ντομάτα τυρί γαλοπούλα και άλλα με λουκάνικα κέτσαπ μουστάρδα!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
