Ζεστά,αφράτα,πεντανόστιμα πιτάκια με κιμά,και τυρί για πρωινό και όχι μόνο.Τραγανά απ'έξω και αφράτα μέσα.!!!
Υλικα για την ζυμη:
1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο
1/2 κεσ.σπορελαιο
2 κ.σ.βιταμ
1 αυγο
1 κ.γ.αλατι
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.σ.ξυδι
1 φακ.μπεικιν
Περιπου 3 1/2 με 4 κουπες αλευρι γ.ο.χ.
1 κροκο +λιγο νερο για την επαλειψη σουσαμι ,μαυροκουκι.
Τυρι φετα για την γεμηση.
Για την γεμιση κιμα:
1/4 κιμα
1 μετριο κρεμμυδι
Πολυχρωμες πιπεριες κομμμενες σε κυβακια
Μαιντανο
Ελαιολαδο.
Ρεγκατο τρυμμενο.
Τα μαγειρευω και αφηνω να κρυωσουν.
Σε ενα μπολ ανακατευουμε με το συρμα το γιαουρτι,το λαδι ,το βιταμ και το αυγο να γινουν μια ωραια κρεμα κατοπιν τα υπολοιπα υλικα και τελευταιο το αλευρι.Η ζυμη ειναι
αφρατη,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.
Παιρνουμε ενα μπαλακι στο μεγεθος μανταρινιου και το ανοιγουμε με το χερι βαζουμε στην μεση την γεμισηκαι κλεινουμε δινοντας το σχημα σαιτας. Η λεια πλευρα να ειναι απο επανω.Κανουμε επαλειψη με τον κροκο διαλυμενος με λιγο νερο ριχνουμε το σουσαμι-μαυροκουκι και με ενα μαχαιρακι η ρολο που κοβουμε πιτσα χαρασουμε την επιφανεια.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 190 βαθμους.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Μαρινα ΜισαηλιδουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ