Φανταστική μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα εύκολη και γρήγορη !!! Μαζί με παγωτάκι το κάτι άλλο !!!
Για το μεγάλο ταψί του φούρνου είναι η δοσολογία .Εγώ έκανα σε δύο μιας χρήσεως ταψάκια το μεσαίο μέγεθος .
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
3 αυγά (να τα χτυπήσεις πρώτα)
210 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φανελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι,
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι φρεσκοστυμμένο
2 ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
Μετράμε πάντα με το ίδιο ποτήρι.
.
.Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι.
Βάζουμε τη ζάχαρη, τον χυμό, το νερό και το ξύσμα να βράσουν και μέτρα 5 λεπτά ακριβώς, από τη στιγμή, που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
Το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει.
Ανοίγουμε τη συσκευασία των φύλλων.
Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα, και τα βάζουμε στο ταψί ..το μεγάλο του φούρνου, κάνοντάς τα τσαλακωμένα, οπως τα βλέπετε .
Κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα αφήνουμε κι αυτά στην άκρη.
.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 180 με αντιστάσεις
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά δαρμένα το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τον αυγοδάρτη , να γίνει ωραίο μείγμα και τα ρίχνουμε με προσοχή πάνω από τα φύλλα.
Πρέπει να φροντίσουμε να έχει πάει το μείγμα παντού, αν χρειαστεί, άνοιγουμε κάποια σημεία από τα τσαλακωμένα να εισχωρήσει .
.
Αφήνουμε να «τραβήξουν» τα φύλλα όσο περισσότερο μείγμα ..δεν το απορροφά όλο περίπου είκοσι λεπτά.
Την βάζουμε για ψήσιμο να ροδίσει αρκετά η πορτοκαλόπιτα συνήθως και ανάλογα την ένταση του φούρνου –– χρειάζεται μισή ώρα..
Ξεφουρνίζουμε και έτσι ζεστή την περιχύνουμε με το σιρόπι , το οποίο, έχει κρυώσει.
Στην αρχή θα κολυμπάει.
Σταδιακά το σιρόπι απορροφάται και, τέλος, όταν εξαφανιστεί όλο, η πορτοκαλόπιτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα !!