Μπιφτεκάκια αφράτα νόστιμα με πατάτες για σήμερα !!!
Συνταγή
Για τον κιμά:
1 κιλό χοιρινο και 1/2 κιλό μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
Λάδι ένα πέρασμα
1 πιπεριά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
Λίγο σκόρδο σε σκόνη
1 αυγό
Αλάτι- πιπερι
Μαϊντανό, δυόσμο αποξηραμένο
Ζυμωνω καλά και το βάζω ψυγείο.
Τό φτιάχνω σχεδόν πάντα από το προηγούμενο βράδυ.
Για τις πατάτες:
Καθαρίζω πατάτες τις κόβω σε στρόγγυλες λεπτές φέτες και τις πρόσθετω σε μία λεκάνη.
Προσθέτω λάδι, αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, χυμό από ενα λεμόνι, ρίγανη.
Ανακατεύω καλά.
Πλάθω τα μπιφτεκακια ( μικρά, γιατί αρέσουν στα παιδάκια μου) και τα απλώνω στο ταψί βάζοντας ενδιάμεσα τις πατάτες, τελος περιχυνω με το ζουμί της πατάτας.
Ψήνω στους 200 αντιστάσεις.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Rania MantopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ