Υλικά:
6 αυγά,
1και 1/2 ποτηρι αλεύρι Φαριναπ κοσκινισμένο,
1 και 1/2 ποτ.καρύδα,
1 και 1/2 καλαμποκελαιο,
1 και 1/2 ποτ. ζάχαρη,
1 και 1/2 κ.βανιλια υγρή η 2 κάψουλες,
εξτρα καρύδα για επάνω!
ΣΙΡΟΠΙ:
2 και 1/2 ποτήρι νερό,
2 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη βράσιμο 5 λεπτά!
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και την μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα!
Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια!
Ρίχνουμε το λάδι!
Ρίχνουμε την καρύδα στους κρόκους!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνοντας σε δόσεις την μαρέγκα στο μείγμα κροκων ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά να μην βγει ο αέρας!
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι .
Το ψήνουμε στους 180 β.προθ αντιστ.μεσαια σχάρα για 45 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 10 λεπτά!
Ελενχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι ένα ψήθηκε!
Το βγάζουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιαζουμε σιγα-σιγα με το σιρόπι αφού όμως προηγουμένως το σιρόπι έχει μείνει 5 λεπτά θερμοκρασία δωματίου!
Μόλις κρυώσει το κέικ ελαφρώς που το σιροπιαζουμε ρίχνουμε πάνω την καρύδα!
Η επιτυχία του γλυκού γίνεται:
Δεν θα πρέπει να βγει ο αέρας όταν τα ενσωματώνουμε,τα αυγά να είναι ίδιου μεγέθους,το ψήσιμο να γίνει σωστά,το σιρόπι να γίνει σωστό !
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!