Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι γευστικότατες !!!!



Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι..!!!


Υλικα για 3 άτομα...!!!
3 μπριζόλες
1 κρεμμύδι
1 σκελ σκόρδο
1 κουτ μανιτάρια
1 ποτ του κρασιού κρασί
2 λεμόνια
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κούπα νερό
λάδι ..αλάτι πιπέρι θυμάρι


Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες!!
Σ΄ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. 

Τις δίνουμε μόνο χρώμα, δεν θέλουμε να ψηθούν μέσα!

Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι!!
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τα σοτάρουμε στο ίδιο λάδι μαζί με τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί!!

Καθώς το κρεμμύδι και τα μανιτάρια θα αφήνουν υγρά στο τηγάνι, με μία ξύλινη σπάτουλα τρίβουμε τον πάτο μέχρι να καθαρίσει εντελώς. 

Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, ρίχνουμε το θυμάρι Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην φαίνεται πια.!!

Ρίχνουμε 1 φλ. ζεστό νερό.

Ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέσα στην σάλτσα για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε περίπτωση που η σάλτσα δεν είναι ακόμη πηχτή, βγάζουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και βράζουμε την σάλτσα σε δυνατή θερμοκρασία για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει και να μελώσει.!! Τελος σβήνουμε με τα λεμόνια! 

Μπορείτε να το φτιάξετε κ στην κατσαρόλα αν δεν έχετε βαθύ τηγάνι.

Εκτέλεση συνταγή φωτό από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ