ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΥΠΕΡΟΧΟ,ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΡΑΤΟ ΣΑΜΑΛΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
600 γραμμαρια σιμιγδαλι αναμικτο(χοντρο-ψιλο)
220 γραμμαρια γιαουρτι στραγγιστο,
2 ποτηρα χλιαρο νερο η γάλα ,
μισό ποτήρι ζαχαρη,
2 βανιλιες,
2 φακελακια μπεικιν παουντερ,
1 κουταλακι του γλυκου μαστιχα σε σκονη!
Βαζουμε στο μπολ την ζαχαρη,το σιμιγδαλι,την μαστιχα,τις βανιλιες απανω τους το γιαουρτι και το μπεικιν!
Ριχνουμε με.το ενα.χερι το νερο σιγα σιγα και με το αλλο ανακατευουμε απαλα το γιαουρτι με τα μπεικιν πρεπει να αρχισει να αφριζει!
Μολις τελειωσουμε με το νερο ανακατευουμε ολα μαζι απαλα!
Τοποθετουμε το μείγμα σε ταψι(30 ν) το χτυπαμε.3 φορες πανω στον παγκο μας να ισιωσει καλα τοποθετουμε πανω αμυγδαλα και το σκεπάζουμε για 30 λεπτά!
Το ψηνουμε.στους 180 βαθμους προθερμασμενο !
Στα 20 λεπτα μολις παρει χρωμα το βγαζουμε το κοβουμε κομματια και το ξαναβαζουμε στο φουρνο να ψηθει μεχρι να παρει ωραιο χρωμα!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτήρια νερο 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιούμε 4 ποτήρια ζαχαρη χυμό μισό λεμονιού για 5 λεπτα!
Οταν βγαλουμε το γλυκο ζεστο ριχνουμε ολο το σιροπι ζεστο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!